Blog

Motosiklet Zincir Çeşitleri Nelerdir?

Faydalı Bilgiler
12 Ağustos 2015 Çarşamba

Motosikletin en önemli parçalarından bir tanesi olan ve motorun gücünü tekerlere verimli bir şekilde aktarmaya yarayan zincir; yağlı olduğu ve gerginliği iyi ayarlandığı takdirde keyifli sürüş deneyimleri edinmeye fırsat tanıyan bir parçadır. Şehir içi veya şehirler arası yolculuklarda zincir kopmaları yüzünden meydana gelen kazalar ve ortaya çıkan sonuçlar düşünüldüğünde, motosiklet zincirinin önemi net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Peki, hayati bir önem taşıyan ve bakımı düzenli bir şekilde yapılması gereken motosiklet zincirleri kaç türden oluşmaktadır?

İşte motosiklet zinciri çeşitleri:

O-Ring Zincir

O-Ring zincir, motosikletlerde sık tercih edilen türlerden bir tanesidir. Zincirlerin metalleri arasında yer alan yuvarlak plastikler nedeniyle O-Ring ismini alan bu motosiklet zinciri, kaliteli ve dayanıklı yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Metaller arasında yer alan O-Ring’leri sayesinde en iyi şekilde yağlanan ve efektif bir şekilde değerlendirilen bu motosiklet zinciri modelleri; kir, kum ve diğer kirletici maddelerin bağlantı aralarına girmelerini engelleyecek tasarıma sahip ürünlerdir. Uzun süreli kullanıma son derece uygun olan O-Ring motosiklet zincirleri, hem iç sürtünmeyi azaltmaya hem de bakım aralıklarını artırmaya fırsat tanımaktadır.

O-Ring’siz Zincir

O-Ring’siz zincirler, eski tip açık modellere verilen isimdir. O-Ring bulunmadığı için pim yatağı ve dış bakla arasında yağ muhafazası iyi yapılamayan O-Ring’siz zincir, dış ortamlardan çabucak etkilenir ve sızma sebebiyle yağ miktarı kısa sürede azalır. Günümüzde kullanımı oldukça azalan ve sık bakım yapılma zorunluluğu olduğu için ekstra masraflara sebep olan O-Ring’siz motosiklet zincirleri, hızlı aşınmaları sebebiyle kısa ömürlüdür.

X-Ring Zincir

X-Ring zincirlerin çalışma mantığı O-Ring’lerle aynıdır ama metaller arasında “O” şeklinde plastikler yerine “X” şeklinde plastikler vardır. Fiyat olarak O-Ring zincirlerden daha üst bir seviyede olan ve uzun süreli kullanıma uygun tasarlanan X-Ring motosiklet zinciri modelleri, O-Ring’lerde meydana gelen ufak sürtünmeleri de aradan kaldırarak performansı bir miktar daha artırmaya fırsat tanımaktadır. Şehir içi veya şehirler arası kullanımlarda O-Ring ve X-Ring kullanımı açısından bir fark olmasa da X-Ring motosiklet zinciri, yarışlarda yer alan motosikletlerin performansını artırmak adına üretilmiş bir türdür.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862