Blog

Türkiye’de Takip Edilebilecek 5 Motosiklet Rotası – 3

Faydalı Bilgiler
17 Ocak 2019 Perşembe

Türkiye’nin doğal güzelliklerine motosiklet üzerinde şahit olmak ve yeni rota arayanlara önerilerde bulunmak adına hazırladığımız Türkiye’de takip edilebilecek motosiklet rotaları konulu yazı dizimizin üçüncüsü, burada sizleri bekliyor. Akdeniz’den Doğu Anadolu’ya Ege’den İç Anadolu’ya kadar farklı bölgelerin yer aldığı motosiklet rotalarını, yolculuklarınızı daha keyifli bir hale getirmek için tercih edebilirsiniz.

İşte dilediğiniz an yola çıkabileceğiniz 5 motosiklet rotası:

Van – Bitlis Yolu / 400 Kilometre

Bir kısmı Van, bir kısmı da Bitlis içerisinde kalan Van Gölü’nün çevresinde yolculuk yapmak için tercih edilebilecek olan Van – Bitlis motosiklet rotası, hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada görmeye fırsat tanıyor. Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen bu motor rotası, istenirse günübirlik, istenirse de daha ayrıntılı gezmek için konaklamalı bir şekilde yapılabilecek bir yolculuk olarak motosiklet tutkunlarını bekliyor.

Manisa – Domaniç Yolu / 337 Kilometre

Anadolu’nun kuzeyinden batı ve güney bölgelerine seyahat etmek isteyen motosiklet tutkunlarının en çok tercih ettikleri rotaların başında gelen Manisa – Domaniç yolu, sahip olduğu virajları ve doğal güzellikleri ile keyifli sürüş deneyimleri edinmeye olanak sağlıyor. Yol üzerinde yer alan noktalara uğrayarak yolculuğu daha uzun bir hale getirmek için alternatifleri de bulunan Manisa – Domaniç motosiklet rotası, özellikle de şehirler arası yolculuk yapmak isteyenler için ideal bir yol olarak ön plana çıkıyor.

Akbük – Kemer Yolu / 483 Kilometre

Akbük Koyu’ndan başlayarak Ortaca ve Fethiye üzerinden Kemer’e kadar uzanan bu motosiklet rotası, sahil şeridinde yolculuk yapmayı düşünen motosikletçiler için adeta bulunmaz bir fırsat… İsteyenin neredeyse tüm sahili dahil ederek günü birlik, isteyenin de konaklamalı bir şekilde değerlendirebileceği Akbük – Kemer motosiklet rotası; kamp yapmak isteyenlerden uzun tatillerinde manzaranın tadını doyasıya çıkarmak isteyenlere kadar pek çok motosiklet sürücüsüne ideal bir yol olarak öne çıkıyor.

Ankara – Afyonkarahisar Yolu / 270 Kilometre

Özellikle de kasaba ya da ilçeler arası yolculuk yerine şehirler arası yolculukları seven motosiklet sürücülerine öneri olarak sunduğumuz Ankara – Afyonkarahisar motosiklet rotası, Eskişehir ve Kütahya’dan geçerek Afyon’da son buluyor. Yazılıkaya ve Aldavaz Vadisi gibi güzelliklerin yanı sıra tarihi kalıntıların ve volkanik oluşumların yer aldığı bu motor rotası, bozkır manzarasını ve doğal güzellikleri sevenler için ideal bir yol…

İstanbul – Yedigöller Yolu / 300 Kilometre

İstanbul’da yaşayan motosiklet tutkunlarını ilgilendiren İstanbul – Yedigöller yolu, Yedigöller’e varıldığında biten değil, orada yeniden başlayan bir motosiklet rotası… Yedigöller Milli Parkı’na gidene kadar yolda pek çok doğal güzelliğin seyredilebileceği bu yolculuk, Yedigöller’de yer alan tabiat parkları, bitki türleri ve hayvan popülasyonuyla daha ilgi çekici bir hal alıyor. Hem şehirler arası, hem de şehir içi bir yolculuğu kapsayan bu rota, doğayla iç içe vakit geçirmek ve kamp kurmak isteyenler için son derece ideal bir yol olarak öne çıkıyor.

« Tüm Makaleler

Foto Galeri

SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862