Blog

İkinci El Motosiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Faydalı Bilgiler
22 Mayıs 2019 Çarşamba

Artık çoğu kişinin hayali motosiklet sahibi olabilmek… Tercihinize göre isterseniz sıfır kilometre ya da kullanılmış bir motosiklet alabilirsiniz. Peki ikinci el motosiklet alırken nelere dikkat etmeliyiz?

* Aceleci davranmamaya özen gösterin. Problem çıkaracak sorunlu bir motosiklet tüm hayallerinizi altüst edebilir.

* ikinci el motosiklet satın alırken tanıdığımız, güvendiğimiz ve işinin ehli birini yanınızda bulundurun veya alacağınız motosikleti yetkili servise götürüp kontrol ettirin ki daha sonra canınız sıkılmasın.

* Motosikleti satın alacağınız kişi gerçekten motosikletin sahibimi nüfus cüzdanını kontrol edin.

* Ruhsatı mutlaka inceleyin. Geçmişe yönelik bakım kayıtları mutlaka incelenmeli ve araştırılmalıdır. Unutmayın ki orta kalite bir motosiklet bile düzgün bir şekilde kullanılıp bakımı yapıldığı taktirde uzun yıllar kullanılabilir.

* Motosikletin Tramer (Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasıdır.) kaydını kontrol edin. Aracın hasarı olup olmadığını, kaza bilgilerini, muayene kayıtlarına, kilometre bilgisine kadar bu sistemle erişebilirsiniz bunun için yapmanız gereken ise çok basit 5664 telefon numarasına plaka numarasını Sms atarak araç hakkındaki tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Bu gibi kontroller sizi kilometre dolandırılacağında da koruyacaktır.

* Motosikletin yapısal bölümünü oluşturan Şase kontrolü yapılmalıdır. Motorun kağıtlarıyla, Şasi numarasıyla aynı mı kontrol ediniz şayet aynı numaraları taşımıyorsa motor çalıntı demektir.

* Mutlaka deneme sürüşü yapınız. Deneme sürüşünde teknik aksaklılar kendini belli eder.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862