Blog

Güvenli Sürüş İçin Yapılması Gerekenler

Faydalı Bilgiler
11 Ocak 2018 Perşembe

Motosikletler; her ne kadar güvensiz ve sürekli kazaya karışan araçlar olarak nitelendirilseler de gerekli önemler alındığı takdirde güvenli sürüşleri mümkün kılmaktadırlar. Scooter’lardan Touring ve Enduro’lara kadar geniş bir yelpazeye yayılan modellerin bulunduğu motosikletler; ekipmanlar ve uygun kıyafetler giyildiğinde ve trafik kurallarına uyulduğunda aslında güvenli yolculukların kapılarını açan araçlardır. Peki motosiklet sürüşlerini daha güvenli bir hale getirmek için yapılması gerekenler nelerdir?

İşte motosiklet yolculuklarını güvenli kılmak için dikkate alınması gerekenler:

Kaliteli ve Güvenli Ekipman Seçmek

Motosiklet sürerken sürücülerin dikkate almaları gereken en önemli unsurların başında güvenlik ekipmanları gelmektedir. Sürücülerin kazalardan en az zararla kurtulmalarını sağlamak için üretilen kask, eldiven ve dizlik gibi motosiklet ekipmanları, güvenli sürüşleri mümkün kılmak için giyilmelidir. Kaliteli ve dayanıklı bir yapıya sahip olan ve güvenlik testlerinden başarıyla geçen koruyucu ekipmanlar, kaza anında zararın en az seviyede olmasını sağlamak adına gereklidir.

Mevsim Şartlarına Uygun Hareket Etmek

Yaz aylarında motosiklet sürerken dikkat edilmesi gerekenler ile kış aylarında motosiklet sürerken dikkat edilmesi gerekenler arasında pek çok farklılık vardır. Özellikle de kış aylarında yağmur ve kar gibi hava olayları yüzünden kayganlaşan yollar, motosiklet sürücüleri açısından büyük tehlike arz etmektedir. Bu yüzden kış aylarında motosiklet sürerken daha dikkatli davranmak ve tekerleklerin kış mevsim şartlarına uygun olmalarına özen göstermek önemlidir. Ayrıca diğer sürücüler tarafından fark edilmeyi kolaylaştıracak olan kıyafetler seçmek de, güvenli sürüşlerin kapılarını açmaktadır.

Trafik Kurallarına Uyarak Yolculuk Yapmak

Güvenli motosiklet sürüşleri için bir diğer önemli unsur da trafik kurallarına tam anlamıyla uymaktır. Özellikle de akan trafikte hızınızı trafik kurallarına ve yol durumuna göre ayarlayın. Siz her ne kadar trafik kurallarına uysanız da diğer sürücüler bunu göz ardı edebilirler. Bu yüzden kurallara uyarken diğer araç sürücülerini de dikkate alın ve ön görülerde bulunarak sizin için en doğru hızı, yolu ve yöntemi belirleyin. Ayrıca şerit değiştirirken sinyal vererek diğer sürücüleri uyarın ve arkadan gelen sürücülerin olası hareketlerine dair tahminlerde bulunarak hareket edin.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862