Blog

Can Güvenliğiniz İçin Motorcu Kaskı Takın!

Faydalı Bilgiler
17 Nisan 2018 Salı
Motosiklet sürücülerinin çeşitli kaza anlarında vücutlarını korumak için tercih edebileceği pek çok koruyucu ekipman vardır. Sürüşleri daha keyifli ve güvenli bir hale getirmek için motosiklet tutkunlarının eksik etmemesi gereken ekipmanların başında gelen motosiklet kaskları, can güvenliği için son derece önemli ürünlerdir. Biz de bu yazımızda motorcu kasklarına dair detayları sizler için derledik.

İşte motor kasklarına dair merak edilenler…

Motosiklet Kaskları En Koruyucu Ekipmanlardan Bir Tanesidir

Motorcu kaskları, diğer koruyucu giysiler ile birlikte kaza anında yaralanma riskini en aza indirmeye yardımcı olarak başınızı, yüzünüzü ve hayatınızı korur. Ayrıca motosiklet kaskları; kulaklarınıza, suratınıza ve gözlerinize çarpan rüzgârı keserek daha güvenli ve konforlu yolculukların kapılarını açar. Kanuni bir zorunluluk da olan motosiklet kaskı, rüzgârı kesmesinin yanı sıra gözünüzü ve yüzünüzü havada uçuşan böcek ve diğer nesnelerden koruyarak daha rahat yolculuklara fırsat tanır.

Açık ve Kapalı Olmak Üzere İki Farklı Motosiklet Kaskı Vardır

Rengi, şekli ve fiyatı hangi motosiklet kaskının alınacağı konusunda etkili olsa da öncelikle koruma ve rahatlık göz önünde bulundurarak seçim yapılmalıdır. Kapalı (fullface) bir motor kaskı yüzün tamamını kapattığı için özellikle de şehirler arası yolculuklarda daha sık tercih edilir. Temel parçalara sahip olan ama yüzü ve çeneyi korumayan açık motorcu kaskları ise, daha çok şehir içi ulaşımda bazı sürücüler tarafından kullanılan koruyucu ekipmanlardandır.

Motorcu Kaskları Güvenlik İçin Çeşitli Testlerden Geçirilir

Motosiklet kaskı seçerken, kaskın minimum güvenlik testlerinden geçmiş olmasına dikkat edilmelidir. DOT, Snell ve Ece gibi onay belgesi etiketlerine sahip olan motorcu kaskları; kaskın darbe emme kapasitesi, rüzgâra karşı direnci, kayış esnemesi ve kopmadan bağlı kalması ve her iki yöne 105 derecelik görüş açısı sağlaması gibi çeşitli testlerden başarıyla geçmiştir ve sürücüye istediği güvenliği sağlamaya aday ürünlerdir.

Siz de motosiklet sürerken güvenliğinizi ön planda tutmak ve keyifli sürüş deneyimleri edinmek için motor kaskınızı takmayı ve diğer koruyucu ekipmanları giymeyi ihmal etmeyin, kendinizi kapsamlı bir şekilde koruma altına alarak motor sürmenin yaşattığı muhteşem hissi doyasıya yaşayın!

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862