Blog

Cruiser ile Chopper Arasındaki Farklar

Faydalı Bilgiler
16 Kasım 2018 Cuma

Motosiklet tutkunları için her modelin ayrı bir önemi vardır. Scooter, Touring, Racing gibi geniş bir yelpazeye sahip olan motosiklet modelleri, öne çıkan farklı özellikleri sayesinde sürücülerin yaşam tarzlarına ve isteklerine cevap verir. Hız yapmak, uzun seyahatlere çıkmak ya da şehir içi ulaşımda rahat etmek için tercih edilen motosikletler arasında yer alan 2 model pek çok yönden birbirlerinden farklı olsalar da çoğu insan tarafından karıştırılmaktadır: Chopper ve Cruiser motosikletler… Biz de bu karışıklığın önüne geçmek ve iki model arasındaki farkı bariz bir şekilde belirtmek adına bu yazımızı hazırladık.

Şimdi gelin; bu motosiklet modellerinin farklarına birlikte bir göz atalım.

Üretim Şekilleri Farklıdır

Cruiser ve Chopper motosiklet modelleri arasındaki en bariz fark üretim şekilleridir. Cruiser motosikletler, fabrikalarda seri olarak üretilen ve satışa sunulan araçlardır. Bunun aksine Chopper motosikletler; Custom gibi farklı tarz araçların alınarak sahibi veya tamirci tarafından kesilip biçilmesi sonucunda ortaya çıkarılan özel tasarım araçlardır. Bu sebeple Cruiser motosikletlerin benzerlerini ve hatta aynılarını trafikte görebilirsiniz ama Chopper motosikletlerin bir benzerini bulamazsınız, çünkü her biri özel tasarlandığı için dünya üzerinde tektir.

Trafiğe İlk Çıktıkları Yıllar Farklıdır

Cruiser motosiklet modelleri ilk olarak 1930’lu yıllarda üretilmeye başlanmıştır. Şehir içi ve şehirler arası ulaşımı hem daha kolay, hem de daha hızlı hale getirmek adına üretilen Cruiser motosikletler, ağır olmaları sebebiyle zor kontrol edilebilen araçlardır. 1950’li yıllarda II. Dünya Savaşı’ndan dönen Amerikalılar savaş sırasında farklı ülkelerde gördükleri özel üretim motosikletleri kendi ülkelerinde üretmeye karar verirler ve Cruiser tarzı motosikletleri kesip (chop) biçmeye başlarlar. Chopper kelimesi de bu işlemlerin İngilizce karşılığı olan “chop”tan türetilir ve Chopper motosiklet modelleri ilk olarak 1950’li yıllarda trafiğe çıkar

Tasarımları ve Yapıları Farklıdır

Cruiser motosikletler, yerden yüksek ve sürücülerin daha kontrollü sürüş yapmalarını sağlayacak tasarımlara sahip araçlardır. Şehir içi ulaşımlarda tercih edilebileceği gibi, şehirler arası yolculuklarda da değerlendirilme imkânı bulunan Cruiser’ların aksine, Chopper motosikletler; daha çok uzun yolculuklarda kullanılır. Ayrıca sürücünün kendi kol ve bacak boyuna göre ayarladığı Chopper motor modelleri, konforlu sürüş deneyimleri edinmek adına yere daha yakın şekilde tasarlanır. Özgün tasarımları ile dikkat çeken Chopper motorlar, aksesuarlar ile de desteklenerek bireysel zevklerin sergilendiği araçlardır.

« Tüm Makaleler

Foto Galeri

SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862