Blog

Türkiye’de Takip Edilebilecek 5 Motosiklet Rotası – 2

Faydalı Bilgiler
21 Aralık 2018 Cuma

Arkadaşlarınızla veya tek başınıza motosiklete atlayıp şehrin gürültüsünden ve günlük stresten biraz uzaklaşmak için yeni rotalara ihtiyaç duyuyorsanız, doğru yerdesiniz! Türkiye’nin doğal güzelliklerine şahit olmak, doğa ile iç içe vakit geçirmek veya sadece manzara eşliğinde motosiklet sürmek için tercih edebileceğiniz pek çok motosiklet rotası vardır. Biz de sizlere bu konuda yardımcı olmak adına bir yazı dizisi hazırladık ve Türkiye’de takip edebileceğiniz motosiklet rotaları başlığı altında belirli aralıklara yayınlıyoruz.

Şimdi gelin; bu dizinin ikinci yazısına birlikte bir göz atalın:

Trabzon – Artvin Yolu

Karadeniz’in yeşilliklerle bezeli doğal güzelliğini bilmeyen yoktur. Motosiklet sürücüleri veya tur yapmayı planlayan hemen herkesin planına dahil ettiği Karadeniz Bölgesi’nde muhteşem bir motosiklet rotası mevcut… Trabzon – Artvin arasındaki yaklaşık 300 kilometrelik yol; Karadeniz’in yağmur ormanlarına, sahillerine ve yaylalarına şahitlik etmenize fırsat tanıyor. Özellikle de ilkbahar ve yaz aylarında muhteşem bir manzaraya kavuşan bu motosiklet rotasını, Kaçkar Dağları eşliğinde keyifli sürüş deneyimleri edinmek için göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

Antalya – Göcek Yolu

Ünü ülke sınırlarını aşıp dünya çapında bilinirlik kazanan Likya Yolu’ndan geçen Antalya – Göcek motosiklet rotası, yaklaşık 350 kilometrelik uzunluğu ile doğanın, antik kalıntıların ve denizin tadını doyasıya çıkarmanıza imkân tanıyor. Muhteşem manzaralara şahit olabileceğiniz bu motosiklet rotasını Kemer, Olimpos ve Fethiye gibi tatil beldelerine uğrayarak hem daha keyifli hem de daha uzun bir hale getirebilir; son durak olarak Fethiye Körfezi üzerinden Göcek’e ulaşabilirsiniz.

Bartın – Samsun Yolu

Batı Karadeniz’in en güzel manzaralarından bir tanesi olan Bartın – Kastamonu – Sinop – Samsun motosiklet rotası, 400 kilometreye yakın uzunluğuyla motosiklet üzerinde uzun bir yolculuk planlayanların gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir yoldur. Amasra’nın tarihi güzelliğine de şahit olarak dilediğiniz noktalarda molalar verebileceğiniz Bartın – Samsun yolu, her mevsim farklı güzellikleri ile motosiklet sürücülerinin muhteşem anılar biriktirmelerini mümkün kılıyor.

Kumbağ – Şarköy Yolu

Özellikle İstanbul’da ikamet edenler tarafından tercih edilebilecek olan Kumbağ – Şarköy yolu, İstanbul’a bir buçuk saatlik uzaklıkta olduğu için günübirlik yapılan planlar için son derece idealdir. Tekirdağ Kumbağ’dan başlayıp Ganos Dağları ve Uçmakdere köyü üzerinden Şarköy’e ulaşabilir; üzüm bağlarının eşsiz kokusuyla birlikte yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle de Uçmakdere yamaç paraşütü tepesine çıkan motosiklet rotası, manzarası ve keskin virajları ile motosiklet sürücüleri için muhteşem bir yol…

Marmaris – Bodrum – Datça Yolu

100 kilometre gibi kısa bir yol olsa da Marmaris – Bodrum – Datça motosiklet rotası, bir tarafta yer alan denizi öbür tarafta yer alan ormanlık alanı ile keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yolculuğun kapılarını açıyor. Harika atmosferi sayesinde doğanın yarattığı duyguları motosiklet üzerinde daha iyi hissetmeye olanak sağlayan bu motosiklet rotası, özellikle de virajlı yolları seven sürücüler için kaçırılmayacak bir fırsat olarak ön plana çıkıyor.

« Tüm Makaleler

Foto Galeri

SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862