Blog

Kış Aylarında Motosiklet Nasıl Korunmalıdır?

Faydalı Bilgiler
23 Ocak 2019 Çarşamba

Motosikletler; kimi insanlar için bir ulaşım aracı, kimi insanlar için bir yaşam tarzı, kimi insanlar için de “brother” olarak nitelendirilen taşıtlardır. Şehir içi veya şehirler arası yolculuklarda hızlı ve seri bir şekilde yol almak ve motosikletin hissettirdiği özgürlük hissini doyasıya yaşamak için tercih edilen motosiklet modelleri, yaz aylarında sık kullanılan ve kış aylarında korunmaya alınan araçlardır. Kış mevsiminin şartları göz önünde bulundurulduğunda pek çok sürücünün motosikletini korumaya alması, son derece rasyonel bir karardır. Peki kışın motosikleti efektif bir şekilde korumak için nelere dikkat edilmelidir?

İşte kış aylarında motosikleti korumak için dikkate alınması gerekenler:

Yakıt Tankının Korunması

Motosiklet kış uykusuna yatırıldığında dikkat edilmesi gereken ilk unsur, yakıt tankının korunmasıdır. Motosikleti çalıştırdığınız ilk anda yakıt yönünden sıkıntı yaşamamak için motosikleti deposu dolu bir şekilde muhafaza etmelisiniz. Tabii bu tek başına yeterli olmayacaktır. Benzinin içerisine yakıt tedarik ünitelerinde meydana gelebilecek olan korozyonları ve tortuları engelleyici özellikteki stabilizatörü eklemeniz de, yakıt tankını korumak için göz ardı etmemeniz gereken bir işlemdir.

Egzoz ve Hava Girişinin Korunması

Kış aylarında hava koşullarının ortaya çıkardığı nem ve benzeri unsurlar yüzünden en hızlı paslanan parçaların başında gelen egzozlar, sprey tarzı yağlayıcılar ile koruma altına alınmalıdır. Bu koruma tek başına yeterli olmayabilir; bu yüzden spreyi sıktıktan sonra egzoz deliğini plastik bir kapakla veya naylonla hava girmeyecek bir şekilde kapatmak, hava ile bağlantının kesilmesi için gereklidir. Bu işlem yağmur ve diğer paslandırıcı etkenlerin egzoz ile etkileşimini keserek kapsamlı bir koruma sağlayacaktır.

Akünün Korunması

Akü, kış aylarında en büyük problemi yaratabilecek motosiklet parçalarının başında gelmektedir. İçindeki sıvının donması halinde çatlayıp kullanılamaz hale gelebilecek olan aküler, kış aylarında oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Ayrıca akü bağlantı kelepçeleri kontak yağlayıcılar ile yağlanarak korozyon ve benzeri durumlara karşı korunmalıdır.

Dış Grenajların Korunması

Motosikletleri kışın korumak için dikkat edilmesi gereken son husus, dış grenajların branda yardımı ile kapatılmalarıdır. Kar ve yağmur gibi hava olaylarını geçirmeyen brandalar; hem motor iskeletinin paslanma ve benzeri durumlardan, hem de korozyondan korunmasını sağlayacak malzemelerdir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, Gore-Tex (nefes alabilen) özelliğe sahip olan brandaların tercih edilmesidir. Çünkü hava geçirmeyen brandalar, iç kısmı sıcak tutarak neme sebep olur ve bu nem yüzünden motosiklette korozyonlar meydana gelir.

« Tüm Makaleler

Foto Galeri

SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862