Blog

Kadınlar Motor Kullanır Mı Sözü Tarihe Karıştı

Faydalı Bilgiler
19 Haziran 2019 Çarşamba

Üreticilerin bayanlara uygun olarak tasarladıkları motosiklet modellerinden en çok rağbet göreni scooter tipli modeller oldu. Kadınlar erkeklerle aynı sürüş kabiliyetine sahip olsalar da, bazı farklılıkları kimi durumlara elverişli olmadığından bayan motorları şeklinde ayrım yapılması gayet normaldir. Bu ayrımın nedenlerini kısaca açıklayalım;

Ağırlığı az hafif motorlar bayanların anatomisine daha uygundur. Trafik de veya daha ağır koşullarda daha rahat kontrol edilebilirlik açısından vitesli motorlara nazaran scooter tipli motorlar daha pratik ve hafif olacaktır.

Hangi motoru daha kolay öğrenirim diye aklında soru işareti olanlar için ya da daha az teferruatla uğraşmadan motor sürmek istiyorum diyenler için öncelikleri scooter tarz motorlar olmalıdır.

Scooter modellerinde ayaklar ortada birleştiği için topuklu ayakkabı giyme sorununuz ortadan kalkacaktır. Veya bacaklarınızı yukarı doğru kaldırma hareketi ortadan kalktığı için uzun, mini, dar, bol etek veya pantolonla istediğiniz gibi rahat edebileceksiniz. Ayrıca scooter tarzı motorlar bacaklarınızı yormayacaktır.

Motor sürmenin daha pratik yolunu tercih eden kadınlar için otomatik vitesli olan scooter ya da yarı vitesli modeller daha uygundur.

El çantalarınız için scooter tipli motorların koltuk altları geniş olarak tasarlanmıştır. Vitesli motorlarda bu alan daha küçük boyutlardadır.

Ayrıca size uygun motor seçenekleri Bayan scooter modelleri sayfasından inceleyebilirsiniz.

Konu Özeti;

Kadınlar motor kullanır mı? Sözü artık tarihin tozlu sayfalarına karıştı. Üreticilerin bayanlara uygun olarak tasarladıkları motosiklet modellerinden en çok rağbet göreni scooter tipli modeller oldu.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862