Blog

Motosiklet Kaskı Seçerken Dikkate Alınması Gerekenler

Faydalı Bilgiler
26 Temmuz 2018 Perşembe

İnsanlar için bir ulaşım aracından çok yaşam stili olan motosikletler; şehir içi ve şehirlerarası yolculuklar sırasında çeşitli kazalara karışabilirler. Bu kazaların en az zararla atlatılmaları için motosiklet sürücülerine güvenlik sağlayan pek çok ürün vardır. Korumalı ceketlerden dizliklere ve motosiklet kasklarına kadar geniş bir yelpazeye yayılan koruyucu ekipmanlar, kısa ya da uzun mesafe yolculuk olduğu fark etmeksizin, hayati önem taşırlar. Biz de bu yazımızda motosiklet kullanıcıların olmazsa olmaz ekipmanlarının başında gelen motor kasklarını satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindik.

İşte motosiklet kaskı seçerken göz önünde bulundurulması gereken hususlar:

Kafa Ölçülerine Uygun Olmalı

Motosiklet kullanımı sırasında koruma görevini üstlenen motor kaskları, rahat ve kafa ölçülerine uygun olmalı. Büyük veya küçük kasklar hem kafada dengede durmaz, hem de sürücüyü rahatsız ederek çeşitli problemlere yol açar. Bu problemlerin önüne geçmek adına kask almadan önce alnınızı mezura yardımı ile ölçmeli ve çıkan uzunluk hangi boyuta denk geliyorsa o kasktan almalısınız ya da motor kaskını denerken kafanız hareket ediyorsa bir boy küçüğünü denemeli ve en uygununu bulmalısınız.

Motosiklet Modeline Göre Seçilmeli

Motosiklet kasklarının kafa ölçüsüne uygun olmaları gerektiği gibi, sürülen motosiklet modeline de uygun olmaları gerekir. Bir yarış motoru ile scooter motor sürücüsünün kullanacağı kask arasında çeşitli farklılıklar vardır. Yarış motorlarında daha güvenli sürüşler için tam kapalı veya çenesi açılıp kapanabilen kask modelleri tercih edilmelidir. Oysa scooter’larda çenesi açık veya yarı kapalı motor kask modelleri kullanılabilir. Motosiklet modelinize en uygun kaskı bulmak için kısa bir araştırma yapmanız ve güvenliği ön planda tutmanız yeterli!

Havalandırma Özelliğine Sahip Olmalı

Özellikle de uzun yolculuklara çıkan motosiklet sürücülerinin yaşadığı en büyük problemlerden bir tanesi kaskların içinde bunalıyor olmalarıdır. Kaskın içerisinde rahat bir şekilde nefes alamayan veya sıcak havalarda sağlıklı bir havalandırması olmadığı için problem yaşayan sürücüler, yolculuklarda güvenliklerini tehlikeye atarlar. Bu yüzden alacağınız motosiklet kaskının iç pedinin nefes alma ve kolay takıp çıkarılma özelliğine sahip olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Güvenlik Sertifikası Bulunmalı

Her markanın üretimini yaptığı motosiklet kaskının güvenlik seviyesini belirtmek için kullandığı bir sertifika vardır. Kaskların ne kadar sağlam ve güvenli olduğunu kullanıcılara ispatlamak için firmalar tarafından önemli bir unsur olan güvenlik sertifikası, kask seçiminiz sırasında size de yardımcı olur. DOT, ECE ve Snell gibi farklı standart türleri bulunan güvenlik sertifikaları, motor kasklarının belli başlı testlerden başarıyla geçtiğini ve sürücüyü koruyacağını ispatlar niteliktedir.

Meta Açıklaması: Motosiklet yolculukları sırasında güvenliğinizi sağlamak için kullanabileceğiniz motosiklet kasklarını seçerken dikkat etmeniz gerekenler, bu yazıda!

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862